januari 23, 2019

Allt går tills motsatsen är bevisad, tycker Tomas

Prefabsystems arbetsledare Tomas Wikstrand anser att allt går tills motsatsen är bevisad. Men fisk på pizzan, det går inte. Det är bevisat.

 

Du började på Prefabsystem i juni 2018. Trivs du bra?

– Absolut. Jag jobbar återigen med min bästa kompis, Robban Nystedt. Redan före min tid här jobbade jag också en hel del med Kristian Hallström och Micke Florin.

Vad gjorde du före Prefabsystem?

– Jag har jobbat som prefabmontör i sju år och pluggat byggnadsingenjörsutbildningen på Nackademin i två år.

Vilket är din största bedrift?

– Att jag har varit medlem i Svenska bridge-föreningen. De kom till vår skola och man fick prova på. Och så blev vi medlemmar och fick gå någon kurs i deras föreningslokal. I en turnering som sattes upp vann vi andrapris på 2.000 kronor.

Haha, mäktigt! Var kommer du från?

– Söderhamn, en kommun med ungefär 25.000 invånare. Där lunkar det på, och jag är där ibland för att besöka familj och vänner. Att flytta tillbaka känns inte aktuellt i nuläget, men man vet aldrig. Däremot har jag stuga i Järvsö där jag hänger ofta.

Får du någonsin höra att du har någon look alike?

– Ja. Jim Carrey och Kevin Bacon. Det får jag höra minst en gång om året.

Vad betyder Prefabsystems motto ”Jo, det går” för dig?

– Det står jag bakom. Jag är optimist, det ska gå. Jag gillar inte när man redan på förhand säger att det är omöjligt, man måste prova innan man vet. Sedan kanske det tar längre tid, som man får överväga om man vill investera, men att folk ser negativt på saker och ting gör mig taggad att motbevisa det. Prefabsystem är mer ”Jo, det går” än andra i branschen. Jag är på ett ”Jo, det går-projekt” nu.

Vad är det för projekt?

– Det är ett ålderdomshem som kallas Allégården. Det är ett gammalt hus som vi bygger på. Där jobbar vi med paroc och stål. Paroc väger inget jämfört med betong, så det blir lättjobbat. I början var det ingen som hade några svar, jag fick ta reda på svaren själv och hitta lösningar på problemen.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag bor med min fru på Telefonplan i Stockholm. Jag gillar TV-spel, och just nu blir det en del Red Dead Redemption II och PUBG. Annars hänger jag med vänner, bland andra Robban här på Prefabsystem. Vi hinner aldrig umgås på jobbet.

Vad kan man absolut inte ha på pizza?

– Fisk.

Banan?

– Banan och kyckling är OK. Varm frukt gillar jag inte riktigt…men banan och curry funkar på pizza. Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle äta det.

 

Skapa kontakt med Tomas på LinkedIn, tomas.wikstrand@prefabsystem.se eller 0730-30 04 42