april 25, 2019

35 bilar senare…

Sonny Gunnarsson på Prefabsystem

Med 380 hästar under huven behöver man inte fundera så mycket. Det är arbetsledare Sonny Gunnarssons erfarenhet.

Tjena, Sonny. Vad tycker du är så bra med prefabricerat?

– Det går snabbt och är inga konstigheter egentligen. Det märks att det händer saker på bygget.

Vilket projekt är du på nu?
– Jag är på Bollgaraget i Ursvik i Sundbyberg där vi bygger ett garage och sen blir det en fotbollsplan ovanpå.

Vad tycker du om det projektet?

– Det är ett kanonprojekt som flyter på hur bra som helst. Sen är det roligt att man bygger ett garage på några veckor, så man blir klar ganska snabbt och får se nåt annat. När man bygger bostäder tar det mycket längre tid.

Så du är lite rastlös?

– Ja man vill ju göra nya grejer. Nu vet jag hur man gör det här och vill vidare till nästa ställe. Det är lite roligt att man får åka runt och vara max två månader på ett ställe.

Har du något drömprojekt?

– Något riktigt högt vore kul, som en skyskrapa.

Vad gör du på fritiden?

– Nu för tiden umgås jag mest med vänner och familjen. Förut var det mer gamla bilar som gällde, och det var mest amerikanare från 60- och 70-talet. Jag hade en Impala 65:a, men sålde den för att det kostade för mycket att hålla på med den. Vi byggde en helt ny motor och fixade till allting. Den drog tre liter per mil, så det blev ju ganska dyrt att åka med den också.

Hur många bilar har du ägt?
– Ja du, det är nog runt 35.

Vilken bil var roligast?

Min Audi RS4 var roligast för den var som ett spjut. Man behövde aldrig tänka. Om man låg på trean eller fyran spelade ingen roll. Det vara bara att trycka på gasen så körde man om direkt. Den hade 380 hk och gjorde 0-100 på ungefär 3,4 sekunder.

Vart skulle du vilja resa?

– Jag skulle vilja köra Route 66 i USA. Då skulle jag köra en Dodge Charger med lite kompressor. Amerikanare har ofta mjuk stötdämpning så det känns inte riktigt. De bara glider fram.

Har du någon favoritmaträtt?

– Kött och tacos. Oxfilé är inte fel, och den ska inte vara för stekt. Taco är enkelt och lätt att göra och det funkar alltid.

Vad får absolut inte vara på din taco?

– Absolut inte banan. Jag har testat en gång och det var ingen höjdare. Det är många som vill ha det i taco, men det blev bara fel för mig.

Okej, och vilket tacobröd föredrar du?

– Det är mjukt som gäller.

Vad betyder ”Jo, det går” för dig?

– Allt går att lösa.

 

Kontakta gärna Sonny på sonny.gunnarsson@prefabsystem.se eller 0735-18 77 96 om du vill snacka prefabricerat eller bilar.