augusti 10, 2020

Rustas centrallager ett gigantiskt projekt!

I veckan har en intervju gjorts med vår arbetsledare Sonny Gunnarsson och hans tankar kring montaget av Rustas centrallager i Norrköping:

Hur har arbetet gått under montaget?
Montaget har gått bra, men det är många moment som måste passa från fabriken till montaget, det är väldigt blåsigt på den öppna ytan.

Hur ser en vanlig dag ut ute på projektet Rusta?
Vi träffas på morgonen och går igenom lite vad som ska göras under dagen, sen är det full rulle ute på arbetsplatsen. Många olika arbetsuppgifter samtidigt, både paroc, stål, trp- takplåt och betongstomme, samt gjutningar/svetsning går samtidigt. Det är väldigt mycket rörelse med sju liftar, två kranar, en manitou och ca 20 st arbetare på plats.

Har ni ställts inför en svår utmaning?
Det svåra med Rusta är att få ihop alla delar från alla leverantörer. För allt montage ska klaffa från att kran ska klara av vikten till att vi får rätt delar. Vi får ca 10 bilar om dagen med betong, pelare, betongbalkar. Dom längsta balkarna är 28 meter och väger ca 21 ton.

När beräknas montaget vara klart?
Montaget ska vara klart i mitten av november.

Vad har varit det roligaste med just detta projekt?
Att det är så otroligt stort och det är svårt att föreställa sig hur stort det verkligen är! Jag personligen tycker att det har varit ett bra projekt med mycket tankeplanering. Detta projekt är gigantiskt! Det har varit en utmaning att alla delar ska passa.

Rusta centrallager har en byggnadsarea om ca 54 000 kvm och är ett projekt i samarbete med Prefabsystem Syd. Prefabsystem Montage ansvarar för montage Betong, Stål, TRP-högprofilplåt och Plåtsandwich på arbetsplatsen i Norrköping.