1898 Curanten – nya lokaler för hälsovård

[projektfeatured]

1898 Curanten ska bli moderna hälsovårdslokaler mitt i handelsområdet Sickla. Byggnaden kommer inrymma bland annat babysim, tandläkare, mödravårdscentral, naprapat och läkare.

Huset byggs på AB Diesels Motorers gamla område i Sickla, med ursprung från 1898, och i bygget återanvänds teglet från den historiska byggnaden.

Vi uppför stommen på uppdrag av Atrium Ljungberg som bygger i egen regi. Huset kommer bli 5 våningar med en ljusgård i mitten med glastak.

Den stora utmaningen är att platsen är så trång eftersom den ligger inklämd mellan vägar, parkeringshus och andra byggnader. Det ställer stora krav på att vi planerar transporterna noggrant. Köande lastbilar skulle hindra bussar, gående och annan logistik i det välbesökta handelsområdet. Dessutom får vi inte lyfta något över tågspåren som går nära bygget.

Väggar och pelare kommer från vår leverantör i Polen, håldäck och trappor levereras från Benders och stålet kommer från Polen. Som oberoende stomentreprenör föreslår vi de bäst lämpade produkterna, leverantörerna och tekniska lösningarna för varje projekt.

Läs mer om 1898 Curanten på Atrium Ljungbergs hemsida.

[projectmanager]
Vill du veta mer? Kontakta:

Jan Stenmark

Beställare

Atrium Ljungberg

Projektperiod

2019-01-07

-

2019-07-07

Projekttyp
[gallerycarousel]