oktober 29, 2018

Micke har saktat ned och vuxit upp

Micke Florin på Prefabsystem

Micke Florin har minskat hastigheten från 300 km/h till 10 knop och har nyss skaffat nytt jobb. Det är väl tecken på att han vuxit upp.

Grattis till din nya båt! Hur känns det?
– Tack! Det känns riktigt bra. Det är kul när man kan ha lite mer faciliteter i båten.

Vad är det för båt?
– 32 fots flybridgebåt som har två rum, två toaletter, dusch, salong och kök. Jag har väl vuxit upp lite. Min förra båt var liten och ettrig, och nu ska det bli bli skönt att puttra på i 10 knop i stället för 30 knop.

Så du behöver ingen sommarstuga?
–Nej, det är bara lägga till i någon naturhamn. Oftast vill jag ha det lugnt och skönt, slå av telefonen i några dagar och njuta av lugnet och återhämta mig.

Vad gör du på Prefabsystem?
– Jag har varit arbetsledare länge, men ska just byta till projektledare. Jag vet inte exakt vad jag ska göra, men det löser sig nog. Min kollega Henke ska hjälpa mig i början. Det är alltid kul att lära sig något nytt.

Vad gjorde du i somras?
– Jag jobbade ute på byggena men ville bara ut med båten när det var så varmt och bra väder. När kollegorna kom tillbaka efter semestrarna tog jag en vecka på Kreta bara för att sola, bada och vila. Sen ville jag inte åka hem, så jag drog iväg tre sms och på tio minuter hade jag ledigt i två veckor till. Jag tog inte flyget hem, utan åkte båt till Rhodos och förlängde semestern.

När du mår riktigt bra och livet är underbart, vad gör du då?
– Antingen är jag utomlands på något konstigt ställe eller i Stockholms skärgård.

Vad menar du med konstigt ställe?
– Något udda, kanske en lite by i Chile och käkar någon konstig mat som jag aldrig ätit förut.

Så du har rest en del. Kan du berätta om någon speciell resa du har gjort?
– Jag åkte på ett fullt busstak i Filippinerna i åtta timmar när solen stekte på. Man fick ducka för elledningarna för att inte halshuggas. När jag kollade ner från taket var det ibland en ravin precis bredvid bussen, och man såg inte ens botten på ravinen. Jag höll i mig i ett litet räcke och gungade fram och tillbaka när bussen gungade. Just då var det kanske inte så roligt, men det är ett kul minne.

Vad gillar du mer att göra på fritiden?
– Jag har en motorcykel som jag brukar fara ut och busåka med. Det räcker med en timme på den så kommer jag hem och är alldeles lycklig. Förut hade jag en sporthoj, men den blev stulen. Jag tror det var meningen.

Vad menar du?
–Shorts, linne, flipflops och hjälm och jag körde i över 300 blås. Då har man adrenalin så man bara skakar i tio minuter efteråt. Förr eller senare hade det hänt en olycka.

Och när den blev stulen bytte du ner dig till en långsammare hoj?
–Ja jag tänkte att ”om den inte går så fort kan jag inte köra så fort”. Jag skaffade den för att kunna köra förbi bilköerna när jag jobbade i Upplands Väsby och bodde söder om stan. Då minskade restiden från kanske en 1,5 timme till 20 minuter.

Har du något motto?
– Jag är nykter alkoholist sedan nästan fem år tillbaka. Så har jag slutat röka också. Jag har räknat på det och sparar ungefär 100.000 kronor per år. Det är mina båtpengar brukar jag säga, haha.

Vad ser du fram emot?
– Just nu ska det bli kul att komma in i mitt nya jobb ordentligt och hjälpa våra kunder på ett annat sätt än jag gjort hittills. Annars ser jag förstås fram emot våren då jag får lägga i båten igen.

 

Skapa kontakt med Micke på LinkedIn, mikael.florin@prefabsystem.se eller 0735-18 77 94