mars 1, 2019

Intervju med vår arbetsledare Jessica Lundgren

Drömmen är att köra motorcykel i Kanada. Men kollegans nya Triumph… nja, då åker vår arbetsledare Jessica Lundgren lika gärna båt.

Vad betyder Prefabsystems motto ”Jo, det går” för dig?

– Jag är en ganska positiv människa och vill se det möjliga i allt. Jag väljer att tänka ”Jo, det går” snarare än ”Nej, det går inte”. Tror man tillräckligt på något så går det, det gäller allt. Den inställningen tycker jag råder på företaget generellt. Vi löser det på något sätt, helt enkelt. Jag har aldrig hört någon säga ”nej, men det där fixar vi nog inte”.

Du började på Prefabsystem i juni 2018. Vad har du för bakgrund?

– Jag kommer från Nusnäs, en liten ort i Dalarna med omkring 600 invånare. Mitt första jobb var nog i lottkiosken, där man kunde vinna dalahästar från tillverkaren intill. Jag tjänade inte så mycket, men det var roligt att träffa nya människor och ha någonting att göra några dagar i veckan.

Hur är det att bo på en så liten ort?

– Det är skönt. Jag föredrar landsbygden. Hade det bara funnits jobb, så…

Vad gjorde du när du blev äldre?

– Jag pluggade arkitektur i Boca Raton, en bit från Miami. Det var en bra tid, kul att se något annat än Sverige. Och så har jag läst tre år till byggnadsingenjör på Örebro universitet. Innan jag hamnade här på Prefabsystem har jag haft några andra jobb också.

Kan det bli USA igen?

– Ja och nej. Jag har insett att jag är mer vintermänniska än sommarmänniska, så kanske längre norrut, där det finns årstider. Kanske Kanada.

Var bor du nu då?

– I Forsbacka med sambo Marcus och hund Luna. Jag pendlar varje dag. Men senare kommer jag veckopendla och vara här fyra dagar i veckan. Var jag ska bo har jag ingen aning om ännu.

Vad gör du en helt egen, ledig söndag?

– Helst åker jag hoj. Jag har en Yamaha R6 600 med ganska bra drag i. Eller skoter. Jag tror att jag är adrenalin-junkie. Jag vill känna kicken, att jag lever. Kanske kör jag lite för fort någon gång.

Din kollega Kristian Andersson kör en ruskigt snygg Triumph. Lockar det?

– Äh, ska man bara glida så åker jag hellre båt.

Vilket nobelpris har du störst chans att få?

– Fysik. Det är väl det enda av de ämnena som jag har varit någorlunda duktig på genom åren. Räkna på något påtagligt, det passar mig. Kemi är spännande, hade jag fått välja vad jag skulle vara bra på så är det nog kemi.

Är du händig?

– Hyfsat. Jag har inte tummen mitt i handen i alla fall. Vill jag någonting så fixar jag väl det. Att bygga ett hus helt själv kanske skulle vara lite kämpigt, men – jo, det går. Bara man har lite viljestyrka och tålamod.

Vilken är den första bedriften du kommer att tänka på, som du är stolt över?

– Att jag tog examen. Att jag tar tag i saker när jag vill någonting. Jag sitter inte och väntar på att det ska hända. Att jag tog tag i att flytta till USA efter examen. Jag är nog ganska handlingskraftig, helt enkelt.

Avslutningsvis, har du fått höra att du har någon look-alike?

– Ja, pappa, haha!

 

Knyt kontakt med Jessica Lundgren på LinkedIn eller kontakta henne på jessica.lundgren@prefabsystem.se eller 0735-187799.

Kolla Jessica på projektet Studenternas Arena.