november 7, 2017

Grattis, Göteborg!

Nyligen öppnade vi ett kontor i Hudiksvall. Nu när vi öppnar vårt femte kontor är det Kungsbackas tur. Vi tar ett snack med Lars Josefsson som är nybliven affärschef för Göteborg och Malmö.

Välkommen till Prefabsystem. Vad gjorde du innan du kom hit?
– Jag har jobbat på Strängbetong sedan 1980 och har jobbat med det mesta inom prefab där. Jag började som konstruktör och har varit kalkylator, projektledare och haft personalansvar på marknadssidan.

Hur skiljer sig Prefabsystem mot andra aktörer i branschen, enligt dig?
– Vi har större möjlighet att bredda åtagandet eftersom vi inte är låsta till speciella leverantörer. Aktörer som har egna fabriker ska ju främst sälja sitt eget material för att belägga produktionsenheterna. Prefabsystem kan leverera i många material som betong, stål, limträ och även fackverksbalkar och TRP-plåt.

Hur är det bättre för kunderna?
– De kan i många fall köpa ett mer komplett åtagande från bara en leverantör, vilket minskar deras risker. Kunderna får en helhetslösning och som de vet priset på i förväg.

Har du något favoritmaterial?
– Ja det är ju förstås betong eftersom jag har jobbat med det i hela mitt liv. Det är ett väldigt oömt och formbart material med värmelagrande egenskaper som ger ett jämnare klimat inomhus.

Vad karaktäriserar dig som samarbetspartner?
– Jag kan se helheten i projekten och optimera de olika delarna för att skapa de bästa lösningarna.

Vi har sett en 3D-utskriven cykelbro i Nederländerna. När börjar Prefabsystem med 3D-printers?
– Haha, ja det är häftigt. Det känns som att byggbranschen i Sverige inte ligger så långt framme där, men det vore kul att få vara med om det.

Vill du hälsa något till kunder i Göteborgsregionen och Skåne?
– Välkomna att kontakta mig så hjälper jag er med ett komplett och oberoende åtagande inom stomentreprenader.

Kontakta gärna Lars på 0725-400 911 eller lars.josefsson (a) prefabsystemsyd.se.